Ons vlees

Ströj rundvlees 

De runderen van Ströj zijn van het Belgische Witblauwe ras en brengen hun eerste levensjaren door in de rustige omgeving van de Belgische Ardennen. Ze worden hier verzorgd door kleine 'postbode'-boeren, die vaak al generaties lang runderen houden en als geen ander weten hoe ze de dieren het beste kunnen verzorgen. Zodra de runderen tussen 3 en 7 jaar zijn oud zijn, komen ze naar het Nederlandse Castenray, waar de familie Geerets de zorg voor de dieren overneemt. Deze boerenfamilie heeft al vier generaties lang ervaring in het boerenleven en weet precies wat goed is voor hun dieren. De Ströj runderen genieten dan ook van veel zorg en aandacht. 

Van de grasheuvels in de Belgische Ardennen naar strobedden in het Limburgerse Oirlo. 

- In de Belgische Ardennen lopen de koeien in alle rust rond op de grasheuvels.
- De koeien leven in kleine groepen van 6 tot 8 runderen. 
- Er wordt veel tijd genomen voor een goede verzorging. 
- De voeding wordt op maat en naar behoefte van de dieren samengesteld. 
- De ruimtelijke stallen in Nederland zijn voorzien van een dikke laag stro. 

Ströj rundvlees (stroj.nl)

Kip 

Onze pluimveeproducten komen van onze lokale poelier Schatojé.

Kalfsvlees

Ons kalfsvlees is 100 procent van Nederlandse bodem en is net tegen het rose aan. Hierdoor geeft het een lekkere en mals smaak.

De Heyde Hoeve varkensvlees 

De Heyde Hoeve is een boerderij in Nuenen, Noord-Brabant. Daarnaast is het een samenwerking van varkensboeren met aandacht voor hun dieren en de natuur. Door deze aandacht en het Heyde Hoeve Duroc varken is het vlees fijn gemarmerd en daardoor mals, sappig en bijzonder smaakvol. Het Heyde Hoeve varken is dan ook niet voor niets door onafhankelijke top-koks verkozen tot het lekkerste varken van Nederland. Met, zoals we dat hier zeggen: ''De smaak van vrüger.''

Volhoudbaar

De boeren van de Heyde Hoeve kiezen ervoor om de varkens duurzaam en met respect voor dier en omgeving te houden. De varkens leven in groepen en krijgen veel licht en ruimte. De varkens leven in groepen en krijgen veel licht en ruimte. Daarnaast krijgen ze gezond en gevarieerd voer dat bijdraagt aan de rijke smaak van het vlees. De afvalproducten worden omgezet in groene energie en luchtwassers zorgen voor schone lucht. De aanleg van paddenstoelen en bloemrijke akkerranden zorgen voor biodiversiteit en behoud van een natuurlijke omgeving. Dit noemen wij ''volhoudbaarheid.''

Keuzes maken

Heyde Hoeve levert eerlijk varkensvlees van topkwaliteit, met respect voor mens, dier en milieu. Dat kun je proeven en daar zijn we  trots op. Die keuze hebben we bewust gemaakt. 

De Heyde Hoeve - De smaak van vrüger